Wat is de geneeskracht van komkommer?

De geneeskracht van komkommer

Moeder Aarde geeft ons niet zonder reden bepaalde voedingsstoffen. We moeten de functie van voedsel weer leren begrijpen. In alle voedingsbronnen zitten stoffen die het menselijk lichaam nodig heeft. Bij voedingstekorten kan het lichaam niet optimaal functioneren en loop je het risico dat het lichaam ziek wordt. Door de tekorten in het lichaam te achterhalen en het aan te vullen door de benodigde voedingsstoffen te consumeren kun je ziektes voorkomen en genezen.

Voedsel is hét medicijn en zou in mijn ogen een dominante rol moeten spelen bij dokters en in ziekenhuizen. Voedsel is niet alleen gemaakt om ons een fijne smaakbeleving te geven. Voedsel is nodig om ons brandstof te geven en het lichaam in balans te houden, zodat jij een bijdrage kunt leveren aan het ecosysteem. Daarom geef ik graag informatie over de geneeskrachten van voedsel zodat we voedsel in ons voordeel kunnen gebruiken.

In deze blog beschrijf ik de geneeskrachten van de komkommer.
------------

Waar groeien oorspronkelijk komkommers?

[bron] - Volgens bioloog Patrizia Sebastian komen de komkommers oorspronkelijk uit Azië. De komkommer valt onder het cucumisgeslacht en het cucumisgeslacht komt vooral in de Afrikaanse wildernis voor.

Maar na vele onderzoeken van cucumissoorten uit Afrika, Azië en Australië kwamen de onderzoekers erachter dat de komkommers voorouders heeft in Azië en dat Azië de oorsprong moet zijn van de komkommer.

Waar groeien komkommers aan?

De komkommer is een klimplant en aan 1 stengel kunnen meerdere vruchten groeien.

Welke voedingsstoffen zitten er in de komkommer?

Komkommers zijn een bron van belangrijke voedingsstoffen. De komkommer bevat:
  • Eiwitten
  • Kalium
  • Koolhydraten
  • Magnesium
  • Mangaan
  • Vezels
  • Vitamine C
  • Vitamine K
  • En heel veel water.
Waarom is de komkommer gezond?

Waarom zijn komkommers gezond?

Waar is een komkommer goed voor, wat is de geneeskracht van de komkommer en hoe kunnen we de komkommer daardoor in ons voordeel gebruiken om ons lichaam gezond te houden?

1 | De komkommer is goed voor jouw bloeddruk.

De komkommer beschikt over belangrijke voedingsstoffen als magnesium, kalium en vezels. Deze stoffen werken bevorderen bij het regelen van jouw bloeddruk. Bij een te hoge of te lage bloeddruk kan het lichaam ondersteunt worden met een komkommer.

2 | De komkommer verlicht maagzuurklachten.

Komkommers bestaan voor een groot deel uit water. Desondanks geven komkommers je een verzadigd gevoel. Hierdoor geef je het lichaam minder kans om zuren te produceren als reactie op een lege maag

3 | De komkommer is goed voor het hart.

In de komkommer zitten flavonoïden. Dit zijn antioxidanten die bescherming bieden tegen verschillende hartziektes. Flavonoïden zijn van nature aanwezig in plantaardige voedingsmiddelen.

4 | De komkommer verzorgt de botten.

De belangrijkste voedingsstof in komkommer is vitamine K. Deze vitamine is nodig voor een goede gezondheid van de botten.

5 | Komkommers ondersteunen de spijsvertering.

Bij darmklachten kun je darmen ondersteunen door komkommers toe te voegen in jouw voedingspatroon. Komkommers bevatten veel vocht en vocht is belangrijk voor een gezonde spijsvertering. Voldoende vocht werkt bevorderend voor de consistentie van de ontlasting.

Daarnaast bevatten komkommers vezels die belangrijk zijn voor een gezonde stoelgang.

Kan de komkommer jou helpen?

Met enkel het eten van een komkommer ga je bovenstaande symptomen niet verhelpen. Toch kun je de symptomen wel verlichten en testen of de komkommer een positieve bijdrage levert aan jouw gezondheid.

Naast de komkommer kunnen ook andere producten jou ondersteunen en is het belangrijk je te focussen op andere aspecten die essentieel zijn voor een gezond lichaam.