1 - Ik wil een diepe betekenis op aarde hebben

Oké, heikel punt in altijd dezelfde patronen. Iets knaagt in mij. Iets geeft mij een niet voldaan gevoel. Dat gebeurt vaker rond dit tijdstip. Een gevoel dat vanuit mijn onderbuik iets lijkt te willen zeggen. Maar wat?

Is het een aandachtspunt, een boodschap, over iets groots in mijn leven? Over een keuze die ik moet maken? Of is het eenvoudiger? Moet ik eerder naar bed, anders eten, mijn telefoon eerder weg leggen? Maak ik mij zorgen om iets?

Mijn gevoel zegt dat het iets groters is. Maar dit is wel vreemd. Nu lijkt het alsof ik 2 lichamen heb die kunnen voelen. Enerzijds geeft iets mij een niet voldaan en knagend gevoel. Anderzijds heb ik het gevoel dat mijn niet voldaan en knagend gevoel een gevoel is dat een signaal over iets groots wil afgeven.

Is mijn gevoel wat ik anderzijds beschrijf niet het antwoord op wat ik enerzijds voel? Ingewikkeld.

Vandaag keek ik de TV show van Ivo Niehe. Ze lieten een Franse videomaker zien die door middel van video's wou laten zien hoe mooi en wreed onze natuur en de planeet is. Ze lieten ook een vrouw zien die jarenlang met orang-oetans heeft gewerkt.

Als ik het zie geeft het mij een trigger. Ik wil ook een diepe betekenis op aarde hebben. Iets waarbij ik niet voldaan op bed lig, omdat ik naar geld en status hunker.

Nee, voldaan zijn omdat ik word geheeld. Ik heb iets gedaan waar ik, als ziel, als mens, wordt geraakt. Iets waar mijn vuurtje wordt aangewakkerd, mijn hart gaat kloppen, mijn ademhaling verandert en mijn geest wordt gevoed. Hetgeen waar ik voor leef, waar ik de tijd vergeet en in natuurlijk bewegingen en motivatie ga handelen.

Als dit verband heeft met dat knagende gevoel. Wat wil het dan zeggen? Welke signalen moet ik oppikken?


Hey hoi! Mijn naam is Jelrik Stevens en ik vind het fijn dat je op mijn website bent terechtgekomen. Ik zit in de bloei van mijn leven en ben dankbaar voor alle mooie momenten die ik tot nu toe in mijn leven heb meegemaakt. Naast de mooie en onvergetelijke momenten en de rust die ik in het leven ervaar ben ik ook altijd aan het zoeken naar een manier om mijn leven vorm te geven.

Filosoferen over de zin van het leven, het zelfhelende vermogen van de mens, het universum, God en vele andere onderwerpen vind ik prachtig om te doen. Dat maakt het anderzijds ook ingewikkeld. Soms voel ik mij namelijk alleen. Dan lijkt het alsof ik de enige ben die hele diepe levensvragen heeft en opzoek is naar een manier van leven dat voor anderen onrealistisch lijkt.

Op deze website deel ik mijn verhalen en ik hoop dat je je in mijn verhalen kunt vinden. Sterker nog: ik hoop echt dat je mij dan een bericht gaat sturen. Ik ben als geen ander opzoek naar gelijkgestemden en zou graag met je in contact willen komen. Het lijkt mij geweldig om samen over het leven te filosoferen en een stap terug te doen in deze magische wereld.

Over de schrijver
Het voelt als mijn plicht en roeping om mensen bewuster te maken van zichzelf en van de problematieken op de wereld. Mensen lijken verdeeld te raken, het klimaat gaat achteruit en wij worden zelf zieker door onze slechte fysieke- en mentale gezondheid. Door onszelf aan te pakken werken we aan een collectieve bewustwording waar de wereld profijt van heeft.
Reactie plaatsen