Is fluoride schadelijk en wat is de relatie met de pijnappelklier?

Is fluoride schadelijk en wat is de relatie met de pijnappelklier?

Hoevaak onderzoek jij de ingrediënten van een tube tandpasta? Weet jij wat er allemaal in 1 glas cola verwerkt zit? Vind jij het niet lichtelijk merkwaardig dat wij met haarspray gas over ons hoofd spuiten? Ben jij op de hoogte van giftige conserveringsmiddelen in vlees? We gebruiken allemaal producten waarvan we niet weten wat de inhoud is. Door je te verdiepen in deze producten kun je jouw gezondheid verbeteren.

In reclames worden alle positieve eigenschappen van haarspray benoemd: het verstevigd je haar zodat je stralend door het leven kunt wandelen. Maar alles waar jouw lijf mee in aanraking komt of wat je op jouw huid smeert of spuit wordt ”opgegeten” door het lichaam. Er zit weinig verschil tussen eten dat je in jouw mond stopt of deodorant dat je elke dag onder je oksels spuit.

Een ander bekend fenomeen is tandpasta. Tandpasta reinigt en versterkt ons gebit en tandartsen zeggen dat fluoride een belangrijke rol speelt. Ik zit niet dusdanig in de materie dat ik dit ga ontkennen. Maar als een product voor het één gezond is, hoeft dat niet voor het ander te gelden. Misschien dat fluoride belangrijk is voor de tanden, maar heeft de rest van het lichaam er ook profijt van of moet het lichaam continue werken om het er weer uit te krijgen?

Zit fluoride alleen in tandpasta verwerkt?

In sommige landen, zoals in Amerika en Australië, zit fluoride verwerkt in drinkwater.

In Nederland wordt geen fluoride in drinkwater toegevoegd. Toch kunnen er nog resten van fluoride in ons kraanwater zitten.

Tandpasta onder de loep

Reguliere theorieën over tandpasta zijn terecht. Tandartsen beamen de theorie dat fluoride gaatjes en tandbederf kan voorkomen. Dit vinden we belangrijk en hier valt dus iets over te zeggen.

Je kunt over deze theorie echter 2 kritische vragen stellen, namelijk:

  • Heeft fluoride, naast de voordelige effecten voor de tanden, ook nadelige effecten voor andere delen in het lichaam?
  • Zijn de voordelige effecten van fluoride (althans, wat ons verteld wordt) ook te realiseren met een ander product?

Een auto is ontzettend blij met brandstof zoals we het nu kennen, maar de natuur niet. Tanden zijn ontzettend blij met fluoride, maar je lichaam misschien niet.

We zijn druk bezig in de wereld auto’s van brandstof te voorzien waar zowel de auto’s als de natuur blij van worden. Zo moeten we ook een product vinden waar onze tanden en de rest van het lichaam blij van worden.

Fluoride in tandpasta

Wat is fluoride?

Er is een verschil tussen 2 soorten fluoride, namelijk:

  • Calciumfluoride;
  • Natriumfluoride.

Calciumfluoride

Calciumfluoride wordt beschreven als calciumzout van waterstoffluoride. Dat klinkt allemaal ingewikkeld, maar samenvattend is calciumfluoride een mineraal dat in de natuur voorkomt. Mineralen zijn belangrijk en bevatten hele belangrijke eigenschappen voor het lichaam.

Maar dan praten we dus specifiek over een mineraal die vanuit zijn pure vorm uit de natuur komt. In dit geval dus calciumfluoride.

Deze natuurlijke mineraal zit niet in tandpasta verwerkt.

Natriumfluoride

Als we praten over fluoride in tandpasta, dan hebben we het over natriumfluoride.

Natrium fluoride is een afvalproduct dat afkomstig is van de aluminium-, kunstmest- en nucleaire industrie.

Wikipedia beschrijft dat natriumfluoride wordt gebruikt om tandplak te voorkomen. Dit is weer belangrijk om cariës (tandbederf) tegen te gaan. In hetzelfde artikel staat ook dat natriumfluoride een giftig zout betreft en dat het wordt gebruikt in reinigingsmiddelen voor roestvlekken.

Ja, het voorkomt mogelijk tandplak. Maar ik wil mijn tanden niet poetsen met een giftig afvalproduct uit verschillende industrieën dat ook in reinigingsmiddelen wordt gebruikt. Zouden we ons niet moeten richten op voedsel dat onze tanden niet aantast en zelfs reinigt?

Waarom is fluoride ongezond?

De schildklier is een belangrijke klier in ons lichaam en kan slecht functioneren zonder jodium.

Door jodium wordt het ritme van jouw hartslag, jouw lichaamstemperatuur en de snelheid van jouw spijsvertering versterkt.

Natriumfluoride (wat in tandpasta verwerkt zit) kan schadelijk zijn voor de schildklier. Natriumfluoride gaat namelijk ”concurreren” met jodium. In feite onderdrukt natriumfluoride de functie van jodium op de schildklier. En dat heeft effect op de werking van je immuunsysteem en de spijsvertering.

We moeten niet gaan rotzooien met onze schildklier!

De relatie van fluoride met de pijnappelklier

De pijnappelklier is een klier dat zich ter hoogte van de wenkbrauwen bevindt, middenin de hersenen. De klier is ongeveer net zo groot als een erwt en heeft hele belangrijke functies.

De belangrijkste functie is het aanmaken van melatonine. De pijnappelklier stimuleert het produceren van melatonine bij duisternis en het remt melatonine af bij daglicht.

Ook serotonine wordt door de pijnappelklier aangemaakt. Serotonine geeft aan dat je honger hebt, dat je moe bent, maar het heeft ook invloed op je geheugen, stemming, zelfvertrouwen, seksuele activiteit en emotie.

Fluoride verkalkt de pijnappelklier. Als de pijnappelklier niet optimaal zijn werk kan doen, dan heeft dit invloed op het aanmaken van melatonine en serotonine. Dit kan depressie, een hoge bloeddruk, stemmingswisselingen en overgewicht veroorzaken.

Human ventricular system - animation

BodyParts3D[1] by DBCLS. / CC BY-SA 2.1 JP (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.1/jp/deed.en)

De pijnappelklier als 3e oog

De pijnappelklier heeft ook een spirituele betekenis. Door oude natuurvolkeren wordt de pijnappelklier gezien als het derde oog. Dit is niets meer dan een spirituele benaming in een algemeen plaatje.

Het derde oog is het 6e chakra van de 7 belangrijke chakra’s die er zijn. Een chakra is een begrip uit de traditionele Indiase geneeskunde. Het zijn punten in ons lichaam die onze ziel met het lichaam verbindt.

Als alle chakra’s met een hoog bewustzijn goed benut wordt, dan laat het de energie door je lichaam stromen. Je kunt het zien als een antenne dat signalen uitzendt naar je lichaam. Het 6e chakra, dus het derde oog, werd door de Franse filosoof René Descartes beschreven als de zetel van je ziel.

Het derde oog staat voor:

  • Intuïtie
  • Verbeelding
  • Visioen
  • Visualisatie

De pijnappelklier maakt dat je iets voelt, zonder dat je het met jouw fysieke zintuigen kunt waarnemen. Je voelt bijvoorbeeld dat er gevaar is, maar je kunt het niet horen, zien, proeven of ruiken. Of je voelt dat er iets niet pluis is met jouw collega, maar je kunt er niet jouw vinger opleggen. Er wordt gezegd dat het 3e oog dit voor jou waarneemt en een waarschuwing wil afgeven.

Nogmaals; het 3e oog is slechts een benaming voor de pijnappelklier. We zien spiritualiteit altijd los van de reguliere wijsheid- maar elk levend wezen is spiritueel. De ”spirituele” functie van de pijnappelklier is simpelweg de functie waar jouw lichaam mee geschapen is.

De pijnappelklier volgens Dr. Joe Dispenza

Dr. Joe Dispenza, een Amerikaanse neurowetenschapper, heeft de pijnappelklier wetenschappelijk onderzocht. Op basis van onderzoeken op hersenactiviteiten van mensen heeft hij resultaten gekregen die laten zien wat de invloed van ons denken is. Hij heeft met zijn onderzoeken bewezen dat universele krachten wel degelijk bestaan en invloed hebben op ons leven. De pijnappelklier speelt een belangrijke rol om de universele krachten in ons voordeel te gebruiken. Zijn resultaten vind je terug in het boek Becoming Supernatural.

Let goed op: hieronder probeer ik de theorieën van Joe Dispenza in Jip en Janneke taal uit te leggen. Voor een specifiekere uitleg kan ik het aanraden om het boek te kopen. Probeer tijdens het lezen elke zin te begrijpen en noteer elk begrip die je moet onthouden. Zijn boek is een fascinerende waarheid waar wij totaal niet van op de hoogte zijn. In onderstaand voorbeeld probeer ik het uit te leggen, maar de materie is dusdanig ingewikkeld dat ik ongetwijfeld wel eens fouten maak.

Becoming Supernatural van Dr. Joe Dispenza

Pijnappelklier: een derde oog dat staat voor intuïtie, verbeelding en visualisatie

De pijnappelklier: een antenne voor het kwantumveld

Hij beschrijft dat zich in de pijnappelklier een kleine calcietkristal bevindt. Dit zijn hele kleine kristallen in een lengte van ongeveer 1 tot 20 micrometer. Deze kristallen zijn belangrijk om de pijnappelklier te activeren. Een geactiveerde pijnappelklier kan signalen uit het kwantumveld ontvangen en verzenden. Het kwantumveld is een onzichtbaar veld van energie en informatie dat zich voorbij ruimte en tijd bevindt. In dit veld bestaat niks fysieks of materieels. Het is voorbij alles dat je met jouw zintuigen kunt waarnemen.

Doe je ogen dicht en stel jezelf voor alsof je geen-lichaam bent, in geen-tijd leeft en in geen-plaats bent. Stop met het controleren van jouw gedachtes. Probeer te begrijpen dat je onderdeel bent van een groot geheel waarin alles op basis van energie en frequenties met elkaar in verbinding staat. Zo ben jij ook energie. Jouw doen en laten straal je uit in een energie en dat wat je uitstraalt, krijg je terug.

”Je bent wat je denkt” of ”je krijgt wat je geeft” zijn gezegdes die de theorieën in Jip en Janneke taal uitleggen. Een ander voorbeeld is dat een positieve mindset positieve resultaten oplevert. Door de neurologische patronen in jouw lichaam te verbreken en ze te programmeren in nieuwe patronen kun je jouw leven een andere vorm geven. Een geactiveerde pijnappelklier speelt hierin een belangrijke rol.

Wat hebben de theorieën met fluoride te maken?

De 7 chakra’s en de onderzoeken van Dr. Joe Dispenza staan volledig met elkaar in verbinding. Dr. Joe Dispenza gebruikt ook meerdere malen het derde oog als voorbeeld in het boek. Dus of het nu de rode stip op het voorhoofd in de Indiase cultuur is, de 7 chakra’s of de theorieën van Joe Dispenza, allemaal zeggen ze hetzelfde. En allemaal laten ze zien dat de pijnappelklier meer is dan wij denken.

Ik gebruik deze voorbeelden omdat fluoride, zoals eerder gezegd, de pijnappelklier verkalkt en een verkalkte pijnappelklier is moeilijker te activeren (neem niet weg dat je een verkalkte pijnappelklier kunt tegengaan). Het is belangrijk om de spirituele benadering niet meer als zweverig en onzin te bestempelen. Op basis van gevoel én wetenschap is bewezen dat de pijnappelklier een belangrijke functie in ons lichaam heeft en door het te begrijpen kunnen we ons leven verbeteren.

Je kunt beginnen met fluoride vrije tandpasta. Want naast een verkalkte pijnappelklier willen we onze tanden niet poetsen met een afvalproduct uit de aluminium-, kunstmest- en nucleaire industrie dat ook gebruikt wordt in reinigingsmiddelen om bijvoorbeeld roestvlekken te verwijderen. Daarnaast willen we een goed functionerende schildklier.

Toch?

De oplossing: fluoride-vrije tandpasta

Willen we geen fluoride meer in ons lichaam krijgen, dan moeten we het dus vermijden.

Natriumfluoride vinden we terug in onze tandpasta. Een eerste stap kan zijn om fluoride-vrije tandpasta aan te schaffen. Hiermee komt fluoride niet meer in aanraking met jouw lichaam. Ik gebruik al lange tijd fluoride vrije tandpasta en ik heb tussentijds geen problemen met mijn gebit ervaren. Mijn gebit is net zo gezond als dat het was, alleen nu zonder giftige fluoride.

Uiteindelijk is tandpastagebruik in mijn ogen symptoombestrijding. Met een gezonde leefstijl en gezond voedsel hoeven wij ons gebit niet te beschermen. Dat doet het voedsel namelijk voor ons. Op de vraag hoe wij gaatjes kunnen voorkomen moet het antwoord altijd gebaseerd zijn op ons voedsel, nooit op het merk tandpasta en of er fluoride in onze tandpasta zit ja of nee.

Ik koop mijn fluoride-tandpasta altijd in de Gezondheidswinkel. Uiteraard kan fluoride-vrije tandpasta ook online besteld worden.

Fluoride-vrije tandpasta kopen


Wil jij ook bewuster leven?


Smeltende ijskappen, gekapte regenwouden, armoede, racisme, veel te veel plastic, verdeeldheid, depressiviteit, overgewicht, frustratie, boosheid, een hoog percentage vleesconsumptie, vluchtgedrag, een ongezond voedingspatroon, weinig verbinding met onze intuïtie, weinig kennis van de natuur, oorlogen, burn-outs en ga maar even door. We lijken de verbinding in veel opzichten volledig kwijt te raken.

Na jaren verontrustend kennis op te doen van al deze zaken is het tijd dat ik mijn hart laat spreken. Dit doe ik vanuit het diepe verlangen om de aarde te helpen. Er zijn veel vraagstukken op de wereld en ik geloof dat de globale vraagstukken worden opgelost als elk menselijk individu op de wereld aan zijn eigen gedrag, overtuiging en leefstijl gaat werken.

Als ik het heb over mijn roeping, dan heb ik er hier eentje gevonden. Ik wil mijn kennis delen en het verbreden om daadwerkelijk een collectief te bouwen die bewuster durft te leven. De wereld schreeuwt om verbinding en het is voor jonge generaties tijd om op te staan en wezenlijk een bijdrage te leveren aan onze mooie aarde. Meer dan ooit tevoren moeten we ons afvragen welke voetsporen wij willen achterlaten en ik ga dat avontuur graag met je aan.

Andere blogs die ik heb geschreven..

Misschien kun jij uit mijn andere blogs ook inspiratie halen:

Over de schrijver
Het voelt als mijn plicht en roeping om mensen bewuster te maken van zichzelf en van de problematieken op de wereld. Mensen lijken verdeeld te raken, het klimaat gaat achteruit en wij worden zelf zieker door onze slechte fysieke- en mentale gezondheid. Door onszelf aan te pakken werken we aan een collectieve bewustwording waar de wereld profijt van heeft.
Samyra van Roy
Door

Samyra van Roy

op 27 Sep 2021

Hi Jelrik, Dank je wel voor je uiteenzetting over fluoride. Weet jij ook met welke middelen je de pijnappelklier kunt ontkalken? En weet jij ook of Calcium Fluoride soms een veel gunstigere werking heeft in tandpasta dan natrium fluoride? Mijn Integratieve tandarts beveelt Calciumfluoride tandpasta aan, dental cream van Himalaya, een ayurvedische tandpasta. Calcium fluoride zou een stuk minder giftig zijn en toch bijdragen aan betere kwaliteit glazuur, belangrijk bij terug trekkend tandvlees. Ik deel je mening over gezond leven en eten, wat ik ook doe. desondanks kan het nodig zijn bij het ouder worden wat extra's voor je glazuur te gebruiken... graag jouw mening!

Ik
Door

Ik

op 02 Sep 2023

Zou fijn zijn als u er hoeveelheden bij zou vermelden.hoeveel zit er in tandpasta, hoeveel krijgt men effectief binnen en hoeveel is nodig om effectief schadelijk te zijn.

Reactie plaatsen